Besparing van bijna 25000 Watt per uur bij signing Philips Stadion in Eindhoven

Benelux Sign Systems is gestart met het ombouwen van de verlichting van reclame-uitingen aan het Philips Stadion. De oude TL- en halogeenverlichting wordt vervangen door LED-verlichting. Ook op de verschillende promenades in het stadion wordt de verlichting vervangen.

Samen met René van Wees van Philips Lighting is gewerkt aan een concept waarbij grote energiebesparing het belangrijkste uitgangspunt was. PSV heeft bewust voor deze combinatie gekozen, omdat knowhow op het gebied van LED noodzakelijk was.

Oplevering

Door de ombouw naar LED toepassingen van de reclameverlichtingen en een design plafond in het Philips Stadion in Eindhoven is Benelux Sign Systems er in geslaagd ruim 80 procent energie te besparen op jaarbasis. Alle neon en TL verlichting is verwijderd en vervangen door HighPower LED oplossingen.

Voor de correcte kleur en egale licht uitstraling heeft Benelux Sign Systems enkele technische ingrepen gedaan die uitvoerig zijn getest en geboren uit ervaring met de LED verlichting.

LED toepassen is namelijk iets meer als alleen LED in de letters bouwen en vraagt om veel deskundigheid. Hoofd projectleiding Merle Kamp heeft dit perfect onder de knie en heeft door dit resultaat een geweldig stukje vakmanschap geleverd met zijn montage team.

In totaal zijn er 12120 LED’s geplaatst en de oude wattage van 29284 watt is nu, met de ombouw naar LED, terug gebracht naar 4506 watt, wat dus een besparing oplevert van 84,6% per jaar.