Binnen en buiten reclames voor Willems Uden

Willems Uden Technische Installaties is een bedrijf dat zich al bijna 85 jaar bezig houdt met het installeren van complexe technische installaties in de utiliteitsbouw. Tegenwoordig komen overheid- of semi-overheidsprojecten het vaakst voor.

In het kader van het 85-jarige jubileum in 2024 is Willems Uden Technische installaties bezig met het vernieuwen en verduurzamen van het bedrijfspand aan de Industrielaan in Uden. Verleden jaar is het pand al helemaal gasloos gemaakt, en momenteel wordt de buitenkant compleet gerenoveerd.
Bij de renovatie van de binnen- en buitenzijde van het pand hoort natuurlijk ook een stukje signing en zichtbaarheid. Willems Uden Technische Installaties heeft bij Benelux Sign Systems aangeklopt met de vraag om hier in mee te denken.
Na ontvangst van de tekening van de architect heeft Benelux Sign Systems een ontwerp en een offerte gemaakt voor de gewenste signing. Het gaat om een logo in de ontvangstruimte en om een logo buiten op de gevel van het pand.

De prijs en het gemaakte ontwerp waren vrij snel akkoord waarna er een bezoek op locatie bij Willems Uden Technische Installaties is geweest om de laatste details te bespreken. Denk hierbij aan het afstemmen van het juiste kleurgebruik in het logo, methode van bevestiging en aansluiting.

Als eerste heeft Benelux Sign Systems het logo in de ontvangstruimte geplaatst. Dit logo is uitgevoerd middels indirect verlichte ThinSign letters, en is blind bevestigd in de moswand.

Na de montage van het logo in de ontvangstruimte duurde het een aantal maanden voordat ook het logo op de buitengevel geplaatst kon worden. Dit heeft ermee te maken dat de buitengevel compleet gerenoveerd werd. Er is een laag isolatie geplaatst met stucwerk.  Voorafgaande aan het aanbrengen van het isolatiemateriaal heeft Benelux Sign Systems een kabelboom in de wand voorbereid om de uiteindelijke installatie van de letters en logodelen makkelijker te maken. Het logo op de buitengevel is uitgevoerd als profiel 3 doosletters (indirect verlicht).